Sötsaker från Ingå | Makeisia Inkoosta

Om Caramilla

Bakom Caramilla står Camilla Forsman, utbildad bagar-konditor och restonom. Tanken om ett eget företag började gro under studietiden vid Stadin Ammattiopisto och efter avlagd examen 2014 var det slumpen som förde Camilla samman med en karamell linje som stod till salu i Lovisa. Efter några års planering av såväl företagsidé som utrymme, stod den lilla karamellfabriken klar hösten 2018 i en före detta ladugård på familjens gård i Ingå.

Karamellerna togs väl emot och sedan dess har Camilla sålt sina produkter såväl direkt till konsumenterna på bl.a. marknader, som via återförsäljare.

 

“Att få jobba självständigt och skapa för hand, prova sig fram, testa nya smaker och produkter är några av de roliga sakerna med att jobba med Caramilla. Jag värdesätter att alla skeden i produktionen innehåller handarbete i någon form, allt från att koka sötsakerna till att klistra etiketter på påsar eller skära upp och packa kola.

Arbetet kräver stor noggrannhet och ett vasst smaksinne, men även en stor förlitan på sig själv och tilltro på att de val man gör är rätta. Att jobba som företagare är varierande, utmanande, stundvis ensamt men mestadels väldigt roligt och inspirerande och det hoppas jag man ser i mitt arbete och de slutprodukter jag levererar.”

 

Camilla

Karamelltillverkare